14:10
Україна представить новий регіональний реактивний пасажирський літак на найбільшому в світі авіасалоні

Українське ДП Антонов презентує на міжнародному Паризькому авіасалоні Le Bourget-2011, який відбудеться 20-26 червня, новий регіональний реактивний пасажирський літак Ан-158.

Як повідомив голова ДАК Антонов, генконструктор ДП Антонов Дмитро Ківа, за своїм комплексним характеристиками новий Ан-158, згідно з оцінками фахівців, не поступається найкращим західним зразкам даного типу. 
"Слід особливо зазначити, що Ан-158 сертифіковано за III категорії ICAO, що означає можливість його посадки в умовах відсутності видимості", - наголосив генконструктор, при цьому високо оцінивши ринкові перспективи Ан-158, в тому числі, в Європі. 
Водночас, серед умов успішного просування літака на європейський ринок глава ДАК Антонов виділив сертифікацію літака в ЄС. "Чи потрібен європейський сертифікат", - сказав він. 
За словами Ківи, Антонов за дорученням уряду України готує пропозиції щодо можливого оснащення літаків сімейства Ан двигунами західного виробництва. 

 * * * 

Ан-158 - регіональний реактивний пасажирський літак нового покоління, призначений для перевезення 99 пасажирів на дальність 2500-3100 км, входить в сімейство регіональних реактивних пасажирських літаків нового покоління Ан-148/158/168. 
Ан-158 отримав сертифікат типу Міждержавного авіаційного комітету (МАК) в лютому. Серійне виробництво Ан-158 в даний час розгортається на заводі Антонов (Київ). У період до 2020 року, за даними розробників, планується постачання близько ста машин. 
Вихід літака на ринок, згідно з оприлюдненими раніше даними, планується забезпечити до кінця 2011 року. На новій машині встановлений двигун Д-436-148 розробки ДП Івченко-Прогрес, виробництва ВАТ Мотор Січ. Програма створення літаків сімейства Ан-148/158/168 реалізується в широкій міжнародній кооперації за участю понад 200 компаній з 14 країн світу. 

Паризький авіасалон Le Bourget - найбільша і найпопулярніша аерокосмічна виставка світу. 

Джерело: Кореспондент

Переглядів: 1634 | Додав: SoM33
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Конструктор сайтів - uCoz