22:45
ЗМІ: Антонов може відмовитися від двигунів Мотор Січ

ДП Антонов має намір передбачити можливість комплектації пасажирських літаків марки Ан двигунами зарубіжного виробництва крім вироблених ВАТ Мотор Сiч, повідомляють Экономические известия.

Як пише видання, таку умову висунули перед виробником українські авіакомпанії. Експерти ж вважають, що сформованого портфеля замовлень на літаки Ан-148/158 недостатньо для проведення дорогих сертифікаційних робіт.
До 2013 року ДП Антонов буде готовий постачати замовникам літаки Ан-148/158 з іноземними двигунами, повідомив учора віце-прем'єр і міністр інфраструктури Борис Колесніков за підсумками наради представників влади, конструкторів і авіакомпаній. Серед інших питань на нараді обговорювалася можливість закупівлі авіатехніки вітчизняного виробництва українськими авіакомпаніями.

Як зазначають Экономические известия, у результаті було оголошено, що інтерес до літаків Антонова у авіакомпаній є: як повідомив пан Колесніков, альянс Українська авіаційна група (куди входять компанії Аеросвіт, Донбасаеро і Дніпроавіа) розглядає можливість придбання до 15 одиниць Ан-148/158, такі ж наміри є й у Міжнародних авіаліній України. Щоправда, далі намірів поки що не пішли: авіакомпанії взяли 45 днів на вивчення інформації про літаки, після чого пообіцяли озвучити своє рішення. У прес-службі УАГ уточнили, що розглядається можливість розширення флоту за рахунок 10-15 літаків Ан-158 у 2012-2014 рр.. "Ціна, умови поставки, вимоги до комплектації літаків будуть обговорюватися додатково", - говорить помічник генерального директора зі зв'язків з громадськістю Аеросвіту Сергій Куций.

За словами пана Колеснікова, в 2012 році Антонов поставить авіакомпаніям 10 літаків ще з вітчизняними силовими установками виробництва Мотор Сiч, а вже через два роки зможе запропонувати ті ж літаки з двигунами західного виробництва. "Так хочуть авіакомпанії. Двигуни їх не влаштовують", - заявив віце-прем'єр, відповідаючи на запитання про те, що змушує представників перевізників сумніватися при виборі українських літаків. А генконструктор Антонова Дмитро Ківа додав, що розглядається можливість установки двигунів таких світових виробників, як General Electric, Rolls Royce, Pratt & Whitney.

Джерело: Корреспондент.biz

Переглядів: 1633 | Додав: SoM33
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Конструктор сайтів - uCoz