22:51
Україна представить на авіакосмічному салоні у Ле Бурже свої досягнення в авіакосмічній галузі

Українські підприємства авіаційної та космічної промисловості представлять свою продукцію на 49-му Міжнародному авіакосмічному салоні у Ле Бурже, що відкривається у понеділок.

Як повідомили організатори салону - представники GIFAS (Об'єднання французьких виробників авіаційної та космічної продукції), на українському стенді будуть представлені доробки Національного космічного агентства, Державного підприємства "Антонов", Запорізького акціонерного товариства "Мотор Січ", Корпорації "НПО "А.Івченко", "Виробничого об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова", Державного конструкторського бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля. Свої послуги учасникам форуму пропонуватимуть Державна компанія "Укрспецекспорт" та Державна корпорація "Вектор".

Крім того, відбудеться перший демонстраційний політ регіонального реактивного літака нового покоління Ан-158. "Компанія "Антонов" - відомий у світі авіавиробник, його досягнення відомі й у Франції. Французька сторона готується до прийому цікавого для регіональних ринків зразка цього пасажирського авіалайнера", - зауважив директор з питань комунікацій GIFAS Патрік Гьорен, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Традиційно на одній з найбільших світових виставок будуть представлені останні моделі літаків, пускових установок, космічних апаратів, авіаційних та ракетних двигунів, авіаційна бойова техніка, керовані ракети, бортове та наземне навігаційне обладнання, аеропортове устаткування і системи керування повітряним рухом, аерокосмічні дослідження тощо.

Планується продемонструвати польоти близько 40 літальних апаратів. Світовим відкриттям Ле Бурже стане презентація експериментального літака "Солар імпульс", що працює на сонячній енергії. Літальний апарат представлятимуть у якості "почесних гостей" швейцарські інженери Бертран Пікар та Андре Боршберг. Уперше на виставці будуть представлені військово-транспортний літак НАТО Airbus 400M, вертольоти Eurocopter EC 175 і Х3, авіалайнери Boing 747-800 та 787, регіональні літаки нового покоління Bombardier CRJ 1000, малі літаки Ruag DO 228 NG і Big Frog. Загалом під час роботи салону буде представлено 150 літальних апаратів, щодня проводитимуть по 20 презентацій.

Усього в салоні візьме участь 2113 експонентів із 45-ти країн, буде розгорнуто 350 стендів на площі 54 тис. кв. м у шести павільйонах та 40 тис. кв. м просто неба. До п'ятірки найбільших за кількістю представництв авіасалону увійшли Франція (943 компанії), США (332), Велика Британія (113), Німеччина (112) та Італія (103).

Один із найпрестижніших авіакосмічних світових форумів проводиться щодва роки і збирає найбільших виробників у цій галузі. Цього року заявки на участь подали 95 зі 100 світових лідерів галузі. Організатори салону інвестували цього разу у розвиток інфраструктури парку 15 млн доларів США, 3 млн з них витратили для реконструкції 350 стендів компаній та національних представництв.

Як повідомляло агентство, чотири перші дні салон у Ле Бурже відвідуватимуть фахівці. Далі - з 24 по 26 червня - виставка буде відкрита для всіх відвідувачів. За оцінками організаторів, очікується, що салон відвідає 340 тис. осіб та 200 міжнародних делегацій. Роботу форуму висвітлюватимуть 3 тис. журналістів.

Джерело: День

Переглядів: 1331 | Додав: SoM33
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Конструктор сайтів - uCoz